» actueel
Scholen brachten een bezoek aan de Dorpskerk

We waren blij met alle schoolklassen die de Dorpskerk kwamen bezichtigen. Kinderen kregen een rondleiding, genoten van het uitzicht vanaf de preekstoel, losten de puzzel op, keken én luisteren naar het orgel.
Verschillende gemeenteleden en ook dominee Bram Robbertsen promoveerden tot gids en vertelden van alles over het oude gebouw en over wat geloven in God betekent voor ons. We hopen dat iedereen zich welkom voelde en graag tot ziens!

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

Siloam had weer smakelijk uitje!

De ' dinsdag Siloam' heeft haar jaarlijkse uitje er alweer opzitten. Het was weer genieten bij Chocolade Aterlier van Noppen in Ridderkerk. De dames van Siloam (en stiekem ook wat heren ;)) maakten de mooiste kunstwerken van chocolade.

Op donderdag 19 april heeft ' de donderdag Siloam'  ook een heerlijk uitje gepland. Zij hopen een High-Tea te houden in ALblasserdam. Ze zullen om 13.10 uur verzamelen. Aanmelden kan tot 17 april door hier te klikken.

Eindexamenkandidaten gezocht!

Het is examentijd. Ken je iemand in de Dorpskerk die eindexamen doet? Laat het even weten dan kunnen we hem of haar verrassen!

Volleybaltoernooi zaterdag 21 april

Het jaarlijkse volleybaltoernooi is op zaterdag 21 april in de Ridderhal. De wedstrijden beginnen om 18.30 uur. Zin om mee te doen?!
Het toernooi is voor iedereen vanaf 15 jaar (en als we zeggen iedereen bedoelen we dat ook ;)). Je kunt je alleen inschrijven of met een compleet team.

Het inschrijfgeld is bestemd voor Noch's Ark Children Ministry Uganda en bedraagt 4,- per persoon (een team is max. 24,-). Klik hier voor meer informatie over NACMU.

Aanmelden kan door een mail te sturen.

Zondag 22 april ontbijt afsluitdienst

Op zondag 22 april is er weer de jaarlijkse afsluitdienst. Deze keer wordt hij in de Ark gehouden. De dienst begint om 10.00 uur.
Daarvóór is er het ontbijt voor en door jongeren. Je kunt om 8.30 uur aanschuiven. Na het eten fietsen we samen naar de Ark.

Kom je ook?! Klik hier en meld je aan!

De wereld op zijn kop met Palmpasen

Normaal gesproken is iedereen welkom in de Dorpskerk, maar op Palmzondag moest er ineens betaald worden om binnen te komen! De verontwaardiging was groot. Er zat iemand achter een kraampje waar je niet zonder betalen langs kon om naar binnen te gaan. Het had er alle schijn van dat er woekerwinst gemaakt werd. Dat was nog niet alles: ook werden kinderen gezien die op de kop stonden en moest je je een weg banen tussen een fiets, tafel, stoel, step en skelter die op de kop lagen op het Kerkplein.
Tijdens de dienst stonden we stil bij het leven en lijden van Jezus. We hoorden hoe er in de tempel vooral veel geld werd verdiend, en het niet langer om God draaide. Jezus was daar boos over en keerde alles binnenstebuiten en ondersteboven. Het is een verhaal met veel ' emojies' en de kinderen luisterden extra goed om geen emoji te missen met de emoji-bingo. Het kinderkoor Amazing uit Alblasserdam zong tijdens de dienst liederen die je aan het denken zetten en swingden de pan uit. We zien uit naar Pasen!

EO-Jongerendag 26 mei

Op 26 mei is het zover, de EO-Jongerendag! Het wordt weer een groot feest. For KING & COUNTRY, Matt Redman, Britt Nicole en Guvna B staan in de startblokken om van deze dag een feest te maken.
Het thema is: Walk on water!
Wil je mee? Voor €7,50 kan je mee. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.
Klik hier en meld je aan!

Pinksterkamp 18-21 mei 2018

En het thema is....S.P.L.O.N.K.E.L
Wat zeg je? Juist! Denk daar maar eens even over na!

Ook dit jaar is er weer Pinksterkamp voor iedereen van 8-18 jaar. We zullen ons dit jaar richten op de gelijkenissen van Jezus. Er zijn ook weer heeeeel veel spellen waarmee je punten kunt verdienen en zelfs winnaar van het kamp kunt worden.
Het kamphuis staat dit jaar in Brecht in België met daar omheen een heel mooi terrein. Het wordt dit jaar niet zomaar een kamp, het wordt een ongelofelijk en onvoorspelbaar mooie reis!

De kosten zijn €50,- per persoon.

Heb je vragen of wil je je opgeven? Stuur een mail!
Je kunt ons ook volgen op Instagram: @hjf_pinkerkamp of via Facebook.

Met andere ogen

De kring 'Met andere ogen' komt weer bij elkaar. Deze kring is bedoeld voor mensen die niet direct de behoefte hebben lid te worden van een kerk, maar wel zoeken naar verdieping en een verrassend perspectief op hun leven. Wil je graag jouw eigen verhaal leggen naast een groter Verhaal, dan is deze kring misschien wel iets voor je. De Bijbel als schuurpapier om je denken en oriëntatie te prikkelen. We gaan verder met onze ontdekkingstocht door oeroude bijbelverhalen die verrassend actueel blijken te zijn. Er is ruimte voor enkele nieuwe deelemers. Voor meer informatie en aanmelding kan je contact opnemen met ds. Bram Robbertsen.

10.00 uur ds. A. Robbertsen
datum en tijdstip 22-04-2018 om