» actueel
Actuele informatie rondom de Covid-maatregelen Actuele informatie rondom de Covid-maatregelen
Kerkdiensten

Het vooraf aanmelden voor het bijwonen van kerkdiensten niet langer nodig. Iedereen is van harte welkom!
Wel vragen we van u om zelf uw verantwoordelijkheid te nemen: voelt u zich niet lekker, heeft u verkoudheidsklachten, blijf thuis en stem daar af op de Dorpskerk. De diensten worden met beeld en geluid uitgezonden en zijn via Kerk-TV en kerktelefoon thuis mee te beleven. Klik in het menu rechts op 'live kerkdienst' om mee te luisteren. De diensten zijn ook op een later moment nog te beluisteren en te zien.

Dorpskerk open Dorpskerk open
De Dorpskerk wil een open en toegankelijke kerk zijn, een vindplaats van geloof, hoop en liefde voor Ambachters en voor voorbijtrekkende fietsers en wandelaars.
De Dorpskerk is dan ook elke woensdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur open.
Wanneer u de vlag ziet wapperen met de tekst Kerk Open, stap dan gerust eens binnen!
Gewoon even zitten, kijken of een praatje maken. Welkom!

Praktische hulp Praktische hulp
Een andere manier om met elkaar verbonden te blijven is via het bieden en ontvangen van praktische hulp. We hopen dat we er ook op deze manier voor elkaar zullen zijn als gemeente.

Het kan zijn dat u verlegen zit om praktische hulp, bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen. We hebben stichting HIP bereid gevonden om hulpvragen vanuit onze gemeente te coördineren. U kunt contact opnemen met HIP via telefoonnummer 078-7802342 (bereikbaar op werkdagen van 09:00 t/m 16:00 uur). HIP zorgt ervoor dat de hulpvragen bij onze diaconie terechtkomen, zodat we vervolgens vanuit ons eigen netwerk de praktische hulp kunnen bieden die gevraagd wordt.

Het kan ook zijn dat u of jij juist graag praktische hulp wilt bieden. U kunt dit aangeven bij Frank Schaap (06-24934832, fschaap@hervormdambacht.nl). Hij zal dan zorgen dat u wordt ingeschakeld als om hulp gevraagd wordt.

Collecten Collecten
Tijdens de diensten kunt u in de kerk of thuis ook meedoen aan de collecten met behulp van de Givt-app. Deze Givt-app kunt u hier downloaden. Het geven werkt als volgt. Eerst voegt u drie collecten toe, met de bedragen die u aan iedere collecte wilt geven. Vervolgens drukt u op volgende, en kiest u de derde optie ‘Lijst’. U kunt daarna zoeken op ‘Dorpskerk Hendrik-Ido-Ambacht’. Ten slotte drukt u op ‘Geven’, en heeft u meegedaan aan de collecte.

KerkTV KerkTV

In de Dorpskerk worden sinds 26 april 2020 de kerkdiensten niet meer alleen als geluid, maar ook als beeld opgenomen en live uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl. Deze opnamen blijven gedurende 12 maanden beschikbaar. Bij het maken van de opnamen hiervan proberen we een evenwicht te vinden tussen de privacy van de bezoekers van de kerkdienst en de aantrekkelijkheid van de beelden voor de kijkers. Het door de kerkenraad goedgekeurde protocol dat hiervoor geldt is te vinden in het downloadcentrum

Reservering tbv Leen van Beek
datum en tijdstip 28-05-2022 om 20.00 uur