PKN
  » actueel 
Hervormde Gemeente wijk Dorp
Vakantie Bijbel Week

Vakantie Bijbel Week

22 t/m 24 oktober 2018 Vakantie Bijbel Week
Kom jij ook naar de activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar tijdens de Vakantie Bijbel Week in het Jeugdcentrum, Vijverhof 10? 
Wat gaan we doen? 
Klik hieronder op 'lees meer' voor de tijden van de Speurtocht, Kinderclub en Sing In.

lees meer »
 
Een uurtje zingen in de Elimkerk

Een uurtje zingen in de Elimkerk

Dinsdagavond 30 oktober a.s. wordt er weer gezongen in de Elimkerk. De avond start om 20.15 uur en het wordt tot 21.30 uur uitgezonden voor de kerkradio. Iedereen is van harte welkom! Loop gerust eens een keertje binnen, er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

 
Seniorenmorgen "Wijk Dorp"

Seniorenmorgen "Wijk Dorp"

Op donderdagmorgen 25 oktober a.s. is er weer Seniorenmorgen in de grote consistorie van de Dorpskerk. De ochtend begint om 10 uur, de deuren zijn al eerder open en de koffie staat klaar.
Het thema van deze morgen is afscheid nemen. De morgen wordt verzorgd door ds. Robbertsen in samenwerking met ds. Kronenburg. 
Na afloop van deze morgen hopen we gezamenlijk pannenkoeken te gaan eten bij restaurant De Oude Maas in Heerjansdam. Het vervoer hier naar toe wordt geregeld. Allen hartelijk welkom!

 
Website

Website

Sinds deze maand hebben wij de webredactie overgenomen van Gerlinda. Twee jaar geleden zijn wij in de Dorpskerk gekomen, inmiddels kennen we al aardig wat mensen. De Dorpskerk is echter een grote gemeente, we kunnen ons voorstellen dat u ons nog niet kent. 
We proberen de nieuwsberichten op de website zo actueel mogelijk te houden. Mocht u een bericht hebben dat op de website geplaatst kan worden, dan kan dit naar ons gemaild worden. Ook voor andere tips, ideëen en opmerkingen houden wij ons van harte aanbevolen. Met elkaar kunnen we zo proberen het visitekaartje van de gemeente op internet zo goed mogelijk vorm te geven. Alvast hartelijk dank voor uw input!
Arnold en Monique Pol

 
Winterfair Dorpskerk

Winterfair Dorpskerk

De voorbereidingen voor de Winterfair bij de Dorpskerk zijn al gestart. De Winterfair vindt plaats op zaterdag 8 december, zet deze datum alvast je in agenda. Lijkt het je leuk om op de fair te staan? Of ken je iemand die dit wil? Voor meer informatie kun je ons mailen.

 
Clubleiding HAP gezocht!

Clubleiding HAP gezocht!

Vind jij het leuk om in gesprek te gaan met tieners? Wil jij eens per twee weken op zondagavond tijd vrij maken om aandacht te besteden aan die doelgroep? Dan is HAP een leuke club om bij aan de slag te gaan! 
HAP is de christelijke club voor tieners tussen de 12 en 20 jaar, aangeboden vanuit de drie PKN gemeenten (Dorpskerk, Elim en de Ark).
De HAP avonden zijn afwisselend. We starten altijd met gezamenlijk eten en splitsen vervolgens in 12+ en 16+. Elke avond hebben we weer een andere invulling; sport, spel, thema, gesprekken .... 

lees meer »
 
Startzondag 16 september 2018

Startzondag 16 september 2018

Op zondag 16 september vond de jaarlijkse startzondag plaats. Het winterwerk gaat weer van start, aankomende week starten alle clubs, cathecheses en gesprekskringen weer.
Na de ochtenddienst, waarin het thema danken centraal stond, was er ruimte elkaar te ontmoeten. Er was gezorgd voor een heerlijke broodmaaltijd, waarna Bas Alderlieste een presentatie gaf over zijn evangelisatiereis naar Thailand afgelopen zomer. Hij wist de aanwezigen te raken met zijn verhaal met bijbehorende foto's. 

Hierna was het tijd een nieuw lied in te studeren, dat meteen in de middagdienst gezongen werd. Er werd na de preek een muzikaal intermezzo verzorgd door Martin ten Hoor, cellist, en Petra van Aalst, sopraan. Zij brachten een Bach nummer ten gehore, Ich freue mich in dir! (BWV 465).
We kunnen als gemeente terugkijken op een mooie dag en wensen iedereen veel inspiratie toe bij de start van de activiteiten.

 
Kinderkerk 2.0

Kinderkerk 2.0

De Kinderkerk is belangrijk voor de Dorpskerk en we zijn blij dat er zoveel kinderen meedoen! Tijdens de kinderkerk wordt gebeden, lezen we een Bijbelverhaal en gaan we daar mee aan de slag.  We maken gebruik maken van de werkjes van de methode ‘Vertel het maar’ of bedenken zelf een creatieve werkvorm die past bij het thema.
 
De laatste jaren zien we dat er steeds meer kinderen naar de kinderkerk komen. Dat is fantastisch natuurlijk! Om te zorgen dat het voor iedereen leuk blijft zullen de groepen vanaf zondag 16 september opnieuw worden ingedeeld. Het doel is om meer rust in de groepen te brengen en om de mogelijkheid te hebben een verwerking te maken die uitdagend en passend is.
 
De verdeling is als volgt: 
Groep 1/2: Deze groep heeft wekelijks kinderkerk, verlaat de kerkzaal na het kindermoment en komt terug direct na de preek. 
Groep 3/4: Deze groep heeft werkelijks kinderkerk en verlaat de kerkzaal na het kindermoment en komt terug direct na de preek.
Groep 5/6: Deze groep heeft om de week kinderkerk en verlaat de kerk na het kindermoment om naar de Stadhouder Willem III school te vertrekken. De kinderen komen terug in de dienst tijdens de collecte. 

We hopen op mooie bijeenkomsten!

 
Met andere ogen

Met andere ogen

De kring 'Met andere ogen' komt 25 september weer bij elkaar. Deze kring is bedoeld voor mensen die niet direct de behoefte hebben lid te worden van een kerk, maar wel zoeken naar verdieping en een verrassend perspectief op hun leven. Wil je graag jouw eigen verhaal leggen naast een groter Verhaal, dan is deze kring misschien wel iets voor je. De Bijbel als schuurpapier om je denken en oriëntatie te prikkelen. We gaan verder met onze ontdekkingstocht door oeroude bijbelverhalen die verrassend actueel blijken te zijn. Er is ruimte voor enkele nieuwe deelemers. Voor meer informatie en aanmelding kan je contact opnemen met ds. Bram Robbertsen.

 
 
 

Inloggen


 

Seniorenmorgen
datum en tijdstip 25-10-2018 om 10:00 uur
meer details

10.00 uur Ds. A. Robbertsen Zendingsdienst
datum en tijdstip 28-10-2018 om
meer details

17.00 uur ds. L. van Rees, Hoogblokland
datum en tijdstip 28-10-2018 om
meer details

 
adres Dorpskerk:

Kerkplein 13
3342 BJ H-I-Ambacht 

 
 
kerkdienst beluisteren
 
foto's
 
privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.