PKN
  » actueel 
Hervormde Gemeente wijk Dorp
Uitnodiging voor de 55+-ochtend op 28 maart

Uitnodiging voor de 55+-ochtend op 28 maart

Beste 55+’ers, graag nodigen wij u uit voor de 55+-bijeenkomst die donderdagmorgen 28 maart  a.s. gehouden zal worden in de grote consistorie van de Dorpskerk. Deze bijeenkomst heette voorheen de Seniorenmorgen. De aanvang is om 10 uur. De koffie staat klaar. Na de meditatie en het schrijven van de kaarten voor Open Doors hoopt mw. Willeke Mookhoek langs te komen om ons vertellen over haar werk als ouderenadviseur in het sociaal wijkteam. Zij heeft veel kennis van de WMO en kan zodoende goed advies geven aan 55+’ers. Daarnaast krijgt u ruim de gelegenheid om haar vragen te stellen. Wij hopen op een goede morgen. Neem gerust iemand mee. Wij rekenen op uw komst. Mocht u vervoer naar de Dorpskerk nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met Anja van der Linden (078-6817914). Zowel het ophalen als het thuisbrengen na afloop wordt dan geregeld. Namens de 55+-commissie van de Dorpskerk, allen hartelijk welkom!

 
HiP van A tot Z zoekt helpdeskmedewerker

HiP van A tot Z zoekt helpdeskmedewerker

HiP is een landelijke organisatie met een aantal lokale werkgroepen. De visie van HiP is dat de Kerk van Jezus Christus meer zichtbaar is in de
samenleving doordat kerkleden vrijwillige hulp bieden aan mensen in nood in hun buurt. De hulp die geboden wordt is van praktische aard en meestal niet urgent.
Al weer ruime tijd werkt HIP van A tot Z met een lokale helpdesk. In het jaar 2018 is het aantal hulpvragen verder gestegen. Ter versterking van de lokale werkgroep zoeken wij enthousiaste christenen die hart hebben voor mensen en resultaatgericht kunnen werken.

Vacature helpdeskmedewerker
Mensen die hulp nodig hebben en (tijdelijk) niet beschikken over een sociaal netwerk kunnen terecht bij de helpdesk van HiP. Er wordt op de helpdesk gewerkt met een database waarin kerkleden als vrijwillige hulpbieder staan ingeschreven. Hulpvragen komen online binnen via de website of via de telefonische hulplijn. De helpdeskmedewerker van HiP analyseert de hulpvraag, neemt contact op het de hulpvrager en koppelt de hulpvrager aan de juiste hulpbieder.
De aanstelling is op basis van vrijwilliger. De functie is voor ca. 3 uur per week (een ochtend). Eventuele onkostenvergoeding is afhankelijk van de bestede uren, tot een maximum vrijwilligersvergoeding.

Interesse?
Het is mogelijk om een keer mee te draaien op de helpdesk.
Reacties ontvangen wij graag via e-mail.
Voor meer informatie zie onze website of bel Gosse Brik 06-36163817.

 
Koffie-avond HVD

Koffie-avond HVD

U bent van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse koffieavond van de
Hervormde Vrouwen Dienst. Deze wordt gehouden op donderdag
4 april aanstaande in de bijzaal van de Elimkerk. Marco Koomans
van den Dries zal iets komen vertellen over zijn werk bij stichting
Ontmoeting. De avond begint om 19.45 uur duurt tot ongeveer
21.30 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur.

 
Wandelen en hardlopen voor goede doel (zaterdag 13 april)

Wandelen en hardlopen voor goede doel (zaterdag 13 april)

Hou je van hardlopen of wandelen? Doe mee met de MissionRun!
Voor de tweede keer organiseren de zendingscommissies van
Hervormd Ambacht en Ridderkerk dit sportieve evenement. De
MissionRun vindt plaats op zaterdagmorgen 13 april in Ridderkerk-
Oostendam. De opbrengst is bestemd voor het zendingswerk van
Leendert en Marianne Otterspeer in Thailand. Meer informatie over
hun uitzending is te lezen bij de collecte van 24 maart.

Je kunt je inschrijven voor de volgende onderdelen:
KidsRun van ± 1 km (tot 12 jaar)
5 km Run (vanaf 13 jaar)
10 km Run (vanaf 18 jaar)
± 9 km Wandeltocht (alle leeftijden)

Het doel is om € 10.000,- op te halen voor deze run. Ambitieus?
Misschien. Maar als er 100 hardlopers en wandelaars meedoen
die zich ieder voor € 100 laten sponsoren, hebben we ons doel
gehaald! We willen dat alle opbrengsten naar het zendingswerk
in Thailand gaan. Daarom vragen we een kleine bijdrage voor de
onkosten. Het inschrijfgeld is € 5,- voor de KidsRun en € 10,- voor
de overige Runs en de Wandeltocht.
De routes starten bij de Immanuelkapel (Pruimendijk, Ridderkerk)
en gaan o.a. via het Oosterpark en de Gorzen. Geef je nu alvast op
en start met trainen! Dit kan via de website. Je ontvangt na aanmelding een mail met meer informatie.

 
Informatie- en toerustingsavond

Informatie- en toerustingsavond

Op woensdagavond, 10 april, organiseren we een informatie- en
toerustingsavond over Geloof & Missie. De vraag die centraal staat
is: Wat is mijn rol in zending en missie? Samen met Sijmen en Annelies den Hartog (zendingswerkers in Thailand) en Leendert
en Marianne Ottespeer zullen we – in een interactieve avond –
stilstaan bij de veranderende rol van de kerk als het gaat om missie.
Ook mogen we luisteren naar de mooie én moeilijke kanten van
zending in een andere cultuur en zullen we nadenken over de
mogelijkheden in onze eigen omgeving. Deze avond zal gehouden
worden in de Dorpskerk, en begint om 20:00. Vanaf 19:30 staat de
koffie klaar. We hopen dat u erbij bent!

 
Bijbelpodcast Eerst dit

Bijbelpodcast Eerst dit

Je herkent het vast wel. Je bent druk met je werk, gezin, sociale leven, sport en andere maatschappelijke activiteiten. Tijd om in de Bijbel te lezen schiet er snel bij in. Laat staan het nadenken over een goede en relevante toepassing. Daarin krijg je hulp van Eerst Dit, dé bijbelpodcast die je elke werkdag helpt om met God te leven en Jezus te volgen. 

Eerst Dit (van: "zoek eerst het koninkrijk van God") brengt de Bijbel tot klinken in jouw dagelijks leven. Dat doen we zo laagdrempelig mogelijk. Daarom wordt de podcast verstuurd via WhatsApp en is deze ook te beluisteren op Spotify en in podcast-apps op je telefoon. Elke werkdag staat er weer een nieuwe voor je klaar waarin je in zeven minuten geïnspireerd wordt door een Bijbeltekst en een overdenking door één van de vijf sprekers. 

In vreugde, verdriet of alledaagse sleur, laat je elke keer weer verrassen hoe God tot je spreekt in Zijn Woord. Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.
Voor informatie zie de website.
Je kunt direct via WhatsApp gratis abonneren.

 
Vakantiegeld samen delen

Vakantiegeld samen delen

Dit jaar starten vier PKN kerken in Hendrik-Ido-Ambacht met een gezamenlijk project: “Vakantiegeld Samen Delen”.
Als dit project slaagt is de hoop dat andere kerk-of geloofsgenootschappen zich zullen aansluiten bij deze actie.

“Vakantiegeld Samen Delen”

Gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Dat is in het kort de gedachte achter de actie “Vakantiegeld Samen Delen”. In mei ontvangen veel mensen hun vakantiegeld. Voor de één is dat meer, voor de ander is dat minder of helemaal niets. De actie is een oproep van vier Ambachtse PKN kerken aan u, om eens bewust stil te staan bij deze verschillen en om iets van uw vakantiegeld met plaatsgenoten te delen. Ook onze kerk doet aan deze actie mee.

Door uw gift stelt u mensen, die van een minimum inkomen moeten rondkomen, in staat om net even een keer iets extra’s te doen. Bijvoorbeeld een dagje uit met de (klein)kinderen. Maar misschien zijn er andere zaken nog meer nodig in het huishouden, dan zou het geld ook daaraan besteed kunnen worden.

Het gaat om:

“Bewustwording en solidariteit”

Daarom organiseren de vier kerken “Vakantiegeld Samen Delen”. Met deze actie hopen we op twee dingen:

  1. bewustwording van de grote verschillen die er in onze samenleving zijn en die alleen maar groter worden.
  2. actieve solidariteit: diegenen die veel ontvangen nodigen we uit om te delen met wie weinig of niets hebben. Voor velen een mooie gelegenheid om iets voor een medemens in onze directe omgeving te doen.
Meer informatie is te vinden op de website.

 
Paasliederen zingen

Paasliederen zingen

Op eerste Paasdag (21 april) willen we weer een gelegenheidskoor vormen om samen met elkaar Paasliederen te zingen op de tweede verdieping in het verzorgingshuis De Blije Borgh om 11.30 uur. We hopen dat gemeenteleden uit verschillende kerken, familie, vrienden en medewerkers meezingen. Even samen die prachtige liederen zingen. De akoestiek is ook prachtig. We eten met elkaar ietsjes later, de kok houdt er rekening mee! En kom je iets later uit je eigen Paaskerkdienst, schuif gewoon aan! U kunt zich per mail aanmelden of Postbus 108.
 

 
Lustrum Passion4kids op 17 april

Lustrum Passion4kids op 17 april

De voorbereidingen van Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs zijn in volle gang. Op woensdag 17 april vindt dit unieke muziekevenement - naar het voorbeeld van de bekende tv-productie The Passion - voor de vijfde keer plaats. Net als vorig jaar is het Raadhuisplein in Zwijndrecht het hoofdpodium van Passion4kids.

Kinderen en leerkrachten van groep 5 tot en met 8 van de christelijk kindcentra De Notenbalk, Het Akkoord en De Rank, maar ook een groep PIT’ers, ouders en andere vrijwilligers zijn bevlogen bezig om van Passion4kids weer een prachtig spektakel met zang, spel en dans te maken. Voorafgaand daaraan organiseert PIT de tocht met het verlichte kruis waaraan de kinderen, hun ouders en andere betrokkenen en belangstellenden kunnen deelnemen.

“Passion4kids vertelt het paasverhaal uit de Bijbel en is verbonden met onze christelijke identiteit,” aldus bestuurder Ad Vos van PIT kinderopvang & onderwijs. “We maken graag nog meer mensen deelgenoot van deze bijzondere vertelling over de laatste uren van het leven van Jezus en van hoop voor de toekomst. Het is elk jaar geweldig om Passion4kids te organiseren. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen, maar ook alle mensen in het publiek zijn. Onze insteek is om met elkaar ook deze lustrumeditie tot een succes te maken.” Zie voor meer informatie de website.

 
Zendingscommissie

Zendingscommissie

Onze gemeente steunt enkele zendingsprojecten in Zuidoost-Azië, een regio waar momenteel veel gebeurd. Vorig jaar zijn er in China nieuwe religieuze wetten aangenomen om de explosieve kerkgroei tegen te gaan. Deze wetten perken de vrijheid voor Chinese christenen behoorlijk in. De kerk in China gaat een moeilijke periode tegemoet. Vele zendingswerkers zijn de afgelopen maanden het land uitgezet, zo ook het Nederlandse gezin en een zendingswerker waar we ons via de Zendingsexpeditie mee verbonden weten. Vanuit hen klinkt de roep om specifiek voor de huidige situatie te bidden.
 
In Thailand heerst een heel ander politiek klimaat dan in de omliggende landen. Hier is het mogelijk om in alle vrijheid christen te zijn, en het is niet verboden om te evangeliseren. We krijgen bemoedigende berichten over duizenden Thai die het afgelopen jaar tot geloof in Jezus zijn gekomen. We weten ook dat het, vooral door sociale druk, niet makkelijk is om christen te zijn. Het is bijzonder dat er binnenkort een gezin uit Hendrik-Ido-Ambacht (familie Ottespeer) naar Thailand gaat om voor een jaar onder studenten aan het werk te gaan.
 
Als zendingscommissie zijn we bezig met de voorbereiding van een aantal activiteiten. Graag brengen we alvast onder uw aandacht:

  • De GZB-dag van 16 maart: een unieke kans om samen te luisteren naar prachtige verhalen uit Gods wereldwijde kerk, om te zingen en te bidden, om te worden bemoedigd en elkaar te ontmoeten.
  • Op zaterdag 13 april organiseren we, samen met de zendingscommissie van Ridderkerk, voor de 2keer een hardloop- en wandelevenement in Oostendam. Een sportieve ochtend voor jong en oud.
  • Tijdens de 40-dagentijd is de eerste collecte bestemd voor de zendingsprojecten. Bidt u in deze periode van bezinning mee voor de wereldwijde verspreiding van Gods boodschap van liefde en genade?
Wilt u meer weten over de projecten, of in contact komen met één van de commissieleden? Kijk voor meer informatie op de website.

 
Pinksterkamp 2019

Pinksterkamp 2019

De voorbereidingen voor het Pinksterkamp 2019 zijn al weken in volle gang. Het programma is bekend en de spellen zijn uitgedacht. Wat we gaan doen? Dat gaan we nog niet verklappen.
Op 7 juni a.s. vertrekken we om 18.30 uur met een bus vol enthousiaste kinderen naar Brecht! Vanaf de aankomst tot maandagmiddag hebben we het terrein en het kamphuis helemaal voor onszelf! Daar wil je toch ook bij zijn!? Het wordt een weekend vol sport, spel, spanning, (een klein beetje) slaap, snacks, sensatie, enz. enz. Wat kun je nog meer verwachten? Voetbal, bonte avond, kampvuur, nachttochten, veel spellen en lekker eten. Dit jaar is het thema: Tijdmachine!

Informatie die je graag zou willen weten
Het Pinksterkamp is er voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren tot 18 jaar. Afhankelijk van het spel of de opdracht wordt de groep in leeftijdsgroepen gesplitst, je hoeft dus niet bang te zijn dat je niet kunt winnen van 'die groten'. Tegelijkertijd is het dus absoluut niet suf 'met de kleintjes'.

lees meer »
 
Enthousiaste clubleiding gezocht

Enthousiaste clubleiding gezocht

Heb jij passie voor jongeren, ben je creatief en organisatorisch sterk? Wil je graag een deel van je vrije tijd besteden aan de jeugd van de gemeente? Voor diverse clubs, waaronder HAP! en de jongensclub 't Thuishonk wordt gezocht naar enthousiaste personen die leiding willen geven. Er is dringend behoefte aan versterking in leiding! Heb je interesse of wil je meer weten over hoe het eraan toe gaat bij de clubs? Laat dat dan even weten door een berichtje te sturen.

 
Een uurtje zingen in de Elimkerk

Een uurtje zingen in de Elimkerk

Dinsdagavond 26 maart a.s. is het weer een uurtje zingen in de Elimkerk. De avond start om 20.15 uur en het zal worden uitgezonden tot 21.30 uur voor de kerkradio. Als u van zingen houdt in een ongedwongen sfeer, loopt u dan eens binnen. Iedereen is van harte welkom!

 
Met andere ogen

Met andere ogen

De kring 'Met andere ogen' komt op maandag 25 maart weer bij elkaar.  Deze kring is bedoeld voor mensen die niet direct de behoefte hebben lid te worden van een kerk, maar wel zoeken naar verdieping en een verrassend perspectief op hun leven. Wil je graag jouw eigen verhaal leggen naast een groter Verhaal, dan is deze kring misschien wel iets voor je. De Bijbel als schuurpapier om je denken en oriëntatie te prikkelen. We gaan verder met onze ontdekkingstocht door oeroude bijbelverhalen die verrassend actueel blijken te zijn. Er is ruimte voor enkele nieuwe deelemers. Voor meer informatie en aanmelding kan je contact opnemen met Stoffel Drinkwaard.

 
 
 

Inloggen


 

10.00 uur Prop. W.A. van den Born, Leiden
datum en tijdstip 24-03-2019 om
meer details

17.00 uur ds. M. Dubbelman, Giessenburg
datum en tijdstip 24-03-2019 om
meer details

 
adres Dorpskerk:

Kerkplein 13
3342 BJ H-I-Ambacht 

 
 
kerkdienst beluisteren
 
documenten
downloadcentrum
 
foto's
 
privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.