» actueel
CORONAMAATREGELEN CORONAMAATREGELEN

Beste gemeenteleden,

Als kerkenraad hebben we maandag 16 maart vergaderd over hoe we invulling gaan geven aan ons gemeente-zijn in de komende weken. Contacten waarbij we elkaar in levenden lijve ontmoeten, zijn in het licht van de huidige ontwikkelingen niet verantwoord. Toch willen we graag als gemeente verbonden blijven, betrokken zijn bij elkaar en bovenal samen ons geloof in God vormgeven. In deze brief lichten we toe hoe we dat proberen te bereiken.

Kerkdiensten
In de komende periode gaan de kerkdiensten in de ochtend door, maar in een andere vorm. De kerk is gesloten voor bezoek, maar we houden elke zondagochtend om 10:00 uur wel een dienst die we uitzenden. Hierin brengen we opgenomen liederen ten gehore, doen we voorbeden, en verzorgt de komende weken onze predikant, ds. Jongejan, een meditatie. We nodigen u allen hartelijk uit om deze dienst thuis mee te beleven, via kerkradio of via internet (klik op 'live kerkdienst' om mee te luisteren). Als u ’s ochtends verhinderd bent, kunt u via die link de dienst ook op een later moment nog beluisteren. Het is ook mogelijk om een live-videoregistratie mee te beleven via Kerk-TV via www.kerkdienstgemist.nl

Collecte
Tijdens de diensten kunt u meedoen aan de collecten met behulp van de Givt-app, of u kunt wat geld opzij te leggen en dat delen zodra de diensten in de kerk gewoon weer doorgaan. De Givt-app kunt u hier downloaden. Het geven werkt als volgt. Eerst voegt u drie collecten toe, met de bedragen die u aan iedere collecte wilt geven. Vervolgens drukt u op volgende, en kiest u de derde optie ‘Lijst’. U kunt daarna zoeken op ‘Dorpskerk Hendrik-Ido-Ambacht’. Ten slotte drukt u op ‘Geven’, en heeft u meegedaan aan de collecte.

Pastoraat
Het pastoraat gaat gewoon door, maar wel op een wat andere manier. We maken hiervoor wel vooral gebruik van de telefoon. Ook is het mogelijk om te videobellen met behulp van bijvoorbeeld Skype, Whatsapp of Facetime.

De contactgegevens van onze predikant en wijkouderlingen zijn als volgt:
Ds. Jac. Jongejan – 0184779801 – jjongejan@hervormdambacht.nl
De wijken zijn geordend op beginletters van uw achternaam.
Wijk Ouderling Telefoonnummer E-mailadres
A t/m F Tim Schouten (waarnemend) 06-27517020 tschouten@hervormdambacht.nl
G t/m K Tim Schouten 06-27517020 tschouten@hervormdambacht.nl
L t/m P Kees de Mol 078-7503307 kdmol@hervormdambacht.nl
Q t/m U Kees de Mol (waarnemend) 078-7503307 kdmol@hervormdambacht.nl
V t/m Z Hans Koutstaal 06-40060228 hkoutstaal@hervormdambacht.nl
Tim Schouten en Kees de Mol zijn telefonisch alleen buiten werktijden bereikbaar.

Voor het ouderenpastoraat kunt u contact opnemen met onze pastoraal werker Gerrit Stolk (078-6258638gstolk@hervormdambacht.nl).

Praktische hulp
Een andere manier om met elkaar verbonden te blijven is via het bieden en ontvangen van praktische hulp. We hopen dat we er ook op deze manier voor elkaar zullen zijn als gemeente.
Door alle genomen maatregelen kan het goed zijn dat u verlegen zit om praktische hulp, bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen. We hebben stichting HIP bereid gevonden om hulpvragen vanuit onze gemeente te coördineren. U kunt contact opnemen met HIP via telefoonnummer 078-7802342 (bereikbaar op werkdagen van 09:00 t/m 16:00 uur). HIP zorgt ervoor dat de hulpvragen bij onze diaconie terechtkomen, zodat we vervolgens vanuit ons eigen netwerk de praktische hulp kunnen bieden die gevraagd wordt.

Het kan ook zijn dat u of jij juist graag praktische hulp wilt bieden. U kunt dit aangeven bij Frank Schaap (06-24934832, fschaap@hervormdambacht.nl). Hij zal dan zorgen dat u wordt ingeschakeld als om hulp gevraagd wordt.

Als u mensen kent die geen e-mail hebben, wilt u dit bericht dan printen en aan hen geven? Zo blijft iedereen op de hoogte.

We hopen en bidden dat we met elkaar verbonden blijven in de komende periode, ondanks dat we elkaar minder zullen ontmoeten. In Christus zijn we verbonden!

Met vriendelijke groet,
namens de kerkenraad

Tom den Braber

10:00 uur, Ds. J. Quist (Scheveningen)