PKN
  » identiteit 
Hervormde Gemeente wijk Dorp
Onze identiteit

Onze identiteit

We vormen een bontgekleurd reisgezelschap. De een gaat gepassioneerd op weg, de ander volgt aarzelend. Klein en groot, jong en oud, hoe verschillend we ook zijn: we voelen ons uitgedaagd, geroepen om de weg van Jezus Christus te lopen.

De Bijbel is onze gids en wijst een níeuwe weg. We luisteren naar de verhalen en maken kennis met de Bijbelse figuren die ons voorgingen op weg naar Gods toekomst. We geloven dat door deze verhalen God zelf ons aanspreekt. Als volgelingen van Jezus Christus putten we moed en kracht uit zijn bevrijdende woorden. Onderweg zingen we graag een lied van verwondering.


U kunt ons op de kerkelijke kaart van Nederland plaatsen onder de noemer ‘Confessioneel’. Voor ons is de kern van ons geloof onopgeefbaar: Jezus Christus die leed, stierf en opstond uit de dood om ons te redden. Verder is er veel bespreekbaar. Zo zijn we voortdurend met elkaar op zoek naar de betekenis van Gods woord hier en nu.
 
 
Beleidsplan Beleidsplan
Gemeente Onderweg
(Inleidende tekst uit Beleidsplan Wijk Dorp 2017-2021)
 
Karakter wijkgemeente Dorp
De Hervormde gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is onderdeel van de landelijke Protestantse Kerk in Nederland en bestaat uit een drietal wijkgemeenten, te weten Dorp, Elim en De Ark. Deze drie wijkgemeenten zijn van oorsprong geografisch ingedeeld. In de praktijk echter blijken de geografische grenzen geen grote rol meer te spelen en wordt de keuze van nieuw ingekomen leden veelal mede bepaald door de modaliteit (“kleur”) van de betreffende wijkgemeenten.
lees meer »
 
Een van de drie hervormde wijken Een van de drie hervormde wijken
Samen met de Arkgemeente en de Elimkerk vormen we Hervormd Ambacht. Toen ons gevraagd werd te verwoorden wat de gemeente rond de Dorpskerk kenmerkt zeiden we het zo:

Wijkgemeente Dorp is een gemeente waar jong en oud een thuis vindt. Samen willen we de vragen van deze tijd serieus nemen en verbinden met de woorden van de Bijbel die telkens verrassend nieuw zijn. We hechten aan een inhoudelijke preek die ons leven in het bevrijdende perspectief van Christus zet. De gemeente is confessioneel van karakter: helder in de kern, ruim in bijzaken. We komen samen in de monumentale Dorpskerk die een sfeer van rust en verstilling oproept. In de morgendienst is er een kindermoment en kinderkerk voor twee leeftijdsgroepen. Door de week zijn er activiteiten voor alle leeftijden. Als Dorpskerk willen we graag onze plaats innemen in de dorpsgemeenschap en van harte betrokken zijn op de samenleving.

Voor meer informatie over Hervormd Ambacht kunt u terecht op Hervormdambacht.nl 
 
Kerk & Israël Kerk & Israël
Een oude rabbi vroeg eens aan zijn leerlingen: ‘Hoe kun je het moment bepalen, waarin de nacht ten einde is en de dag begint?’ ’Is het moment als je uit de verte een hond van een schaap kunt onderscheiden? ’vroeg één van de leerlingen. ‘Nee, ’zei de rabbi. ‘Is het als je van verre een dadelboom van een vijgenboom kunt onderscheiden?’ vroeg een ander. ‘Nee,’ zei de rabbi. ‘Maar wat dan? ’vroegen de leerlingen. ‘Het moment is als je in het gezicht van een mens kunt kijken en daarin je zuster of je broeder ziet. Tot dat moment is de nacht nog bij ons’.

 
lees meer »
 
Zendingscommissie Zendingscommissie
De Dorpskerk is betrokken bij verschillende zendingsprojecten. Voor meer informatie kunt u terecht op

http://hervormdambacht.nl/zending
 
 
 
 

Inloggen


 

10.00 uur Prop. G.T. van Lingen, Nieuw Lekkerland
datum en tijdstip 10-12-2023 om
meer details

17.00 uur Ds. S. Dierx, sGravendeel
datum en tijdstip 10-12-2023 om
meer details

 
kerkdienst bekijken/beluisteren

 
 
Collectebonnen
    
 
Digitaal collecteren
Via Dorpskerk-app. 
(zie bij Kerkdienst)
 
documenten
downloadcentrum
 
privacy
Privacyverklaring
 
Adres Dorpskerk:

Bezoekadres
Kerkplein 13
3342 BJ H-I-Ambacht 
Telefoon: 078-6816762

Postadres Wijk Dorp
W. Kolthof (scriba Wijk Dorp)
Hoge Kade 3
3341 BD Hendrik Ido Ambacht
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.