» kerkgebouw
Het Duyschotorgel

Een ingelijst prentje op de zuidmuur is een presentje van de Waalse Gemeente in Delft, ter gelegenheid van de ingebruikname van het gerestaureerde orgel op 27 augustus 1982. Dit prentje toont het interieur van de Waalse kerk in 1699, tijdens een diploma-uitreiking van de Latijnse school te Delft. De rector van deze school, Louis le Boindre, staat bekend als de schenker van het eveneens afgebeelde orgel. Dankzij deze prent kon het orgel in de originele staat worden gereconstrueerd.

In 1900 werd het orgel aangekocht door een commissie gevormd uit de leden van de hervormde Gemeente van Hendrik Ido Ambacht geschonken aan de kerkvoogden en notabelen. Het orgel wordt - zonder onderkas - in de balustrade van een orgelzolder geplaatst. De claviatuur bevindt zich aan één der zijkanten van het orgel.

In 1981-1982 werd een groot restauratieplan uitgevoerd waarbij de orgelgalerij gesloopt werd en het orgel vrij kwam te staan in de koorruimte.
Voor meer informatie zie: www.duyschot.nl

16+ catechese
datum en tijdstip 17-10-2019 om 19:00