PKN
  » kerkgebouw 
Hervormde Gemeente wijk Dorp
Het Duyschotorgel

Het Duyschotorgel
Een ingelijst prentje op de zuidmuur is een presentje van de Waalse Gemeente in Delft, ter gelegenheid van de ingebruikname van het gerestaureerde orgel op 27 augustus 1982. Dit prentje toont het interieur van de Waalse kerk in 1699, tijdens een diploma-uitreiking van de Latijnse school te Delft. De rector van deze school, Louis le Boindre, staat bekend als de schenker van het eveneens afgebeelde orgel. Dankzij deze prent kon het orgel in de originele staat worden gereconstrueerd.
 
 
In 1900 werd het orgel aangekocht door een commissie gevormd uit de leden van de hervormde Gemeente van Hendrik Ido Ambacht geschonken aan de kerkvoogden en notabelen. Het orgel wordt - zonder onderkas - in de balustrade van een orgelzolder geplaatst. De claviatuur bevindt zich aan één der zijkanten van het orgel.


In 1981-1982 werd een groot restauratieplan uitgevoerd waarbij de orgelgalerij gesloopt werd en het orgel vrij kwam te staan in de koorruimte.
Voor meer informatie zie: www.duyschot.nl
terug
 
 
 

Inloggen


 

10.00 uur Prop. G.T. van Lingen, Nieuw Lekkerland
datum en tijdstip 10-12-2023 om
meer details

17.00 uur Ds. S. Dierx, sGravendeel
datum en tijdstip 10-12-2023 om
meer details

 
kerkdienst bekijken/beluisteren

 
 
Collectebonnen
    
 
Digitaal collecteren
Via Dorpskerk-app. 
(zie bij Kerkdienst)
 
documenten
downloadcentrum
 
privacy
Privacyverklaring
 
Adres Dorpskerk:

Bezoekadres
Kerkplein 13
3342 BJ H-I-Ambacht 
Telefoon: 078-6816762

Postadres Wijk Dorp
W. Kolthof (scriba Wijk Dorp)
Hoge Kade 3
3341 BD Hendrik Ido Ambacht
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.