» Mensen
Predikant Predikant

De verhalen uit de Bijbel raken me. Ik weet me door de tekst aangesproken. Het zijn oude verhalen die telkens verrassend nieuw en actueel blijken te zijn. Ik geloof dat de Bijbel een uniek verhaal vertelt dat je nergens anders hoort. De God van de Bijbel is iemand die ons uitdaagt een totaal andere koers te varen.
Met een ander verhaal te leven dan alle verhalen die ons dagelijks in de oren worden getoeterd.  Van harte sta ik in de eeuwenoude geloofstraditie van de kerk. Van daar uit zoek ik het geloof in de gekruisigde en opgestane Jezus gestalte te geven. Hoe?

Die vraag is niet alleen te beantwoorden. De christelijke geloofsgemeenschap speelt daarin een cruciale rol. Alleen samen valt er wat te vieren en te leren. Alleen samen kun je elkaar dienen. Daarom ben ik met hart en ziel dominee.

Ik heb theologie en islamologie gestudeerd in Utrecht. Vanaf 2009 was ik predikant in Sluipwijk. Sinds mei 2014 ben ik predikant van de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter.
(stuur predikant een mail)

Ouderlingen Ouderlingen

Ouderlingen dragen als lid van de kerkenraad verantwoordelijk voor de opbouw van de gemeente. Zij dragen de zorg voor de gemeente als gemeenschap en zorgen ervoor  dat de gemeente haar pastorale en missionaire roeping kan vervullen.
Samen met de predikanten is hen bovendien de herderlijke zorg voor de gemeente toevertrouwd, o.a. in de vorm van pastoraat.

Verdeling pastorale zorg.
De verdeling die we hanteren is gebaseerd op de achternaam in het alfabet. Ongeacht waar u woont. Van alle mensen die volgens het kerkelijk bureau bij wijk Dorp horen hebben we zes secties volgens de achternamen:

A t/m B  Johan den Otter 078-6123246 mail
C t/m H Peter Jongeneel 078-6817245 mail
I t/m L Tim Schouten 06-20763968 mail
M t/m R  Piet Mol 078-6819312 mail
S t/m U William Lagendijk 078-6454617 mail
V t/m Z Hans Koutstaal 078-6816351 mail

Hans Koutstaal mail         Peter Jongeneel mail           Tim Schouten mail                 Piet Mol mail

William Lagendijk mail          Johan den Otter mail          Gijsbert Dekker mail  (Missionair Kerk-zijn)

hermen          Jeugdouderlingen
  Coen van Beek mail         Peter Schippers mail

Gerrit Stolk mail       Ouderenpastoraat

Diakenen Diakenen

Diakenen zijn over het algemeen helpers en doeners met een open oog voor kwetsbare mensen. Voor mensen die onrechtvaardig worden behandeld. Zij geven de kerk handen en voeten door in en buiten de kerk te helpen waar nodig.

M. Verboom mail           Bart Voordendag mail         Henk Alderlieste mail              Hans Neven mail

Ouderling-Kerkrentmeesters Ouderling-Kerkrentmeesters

Het college van kerkrentmeersters beheert de financiën en gebouwen van de gemeente en zorgt ervoor dat de gemeente een goede en betrouwbare werkgever kan zijn.​

Hans Schouten mail      Jan Bijsterbosch mail       Chris Berger  mail           Piet Scheurwater mail