» Mensen
Vacature Predikant Vacature Predikant
Vanaf januari 2019 hebben ds. Bram Robbertsen en zijn vrouw Gerlinda een nieuwe uitdaging aangenomen. Zij zijn dan in dienst van de Rotterdamse stichting Talent Present actief op een zogenaamde pioniers-plek.
Inmiddels zijn wij zorgvuldig op zoek naar een nieuwe predikant die goed bij onze gemeente past. Iemand die geraakt is door de verhalen uit de Bijbel, die zich door de tekst aangesproken weet. Door de oude verhalen die telkens verrassend nieuw en actueel blijken te zijn.

Wij geloven dat de Bijbel een uniek verhaal vertelt dat je nergens anders hoort. De God van de Bijbel is iemand die ons uitdaagt een totaal andere koers te varen. Om met een ander verhaal te leven dan alle verhalen die ons dagelijks in de oren worden getoeterd. Van harte staan wij in de eeuwenoude geloofstraditie van de kerk. Van daar uit zoeken wij het geloof in de gekruisigde en opgestane Jezus gestalte te geven. Hoe?

Die vraag is niet alleen te beantwoorden. De christelijke geloofsgemeenschap speelt daarin een cruciale rol. Alleen samen valt er wat te vieren en te leren. Alleen samen kun je elkaar dienen.

Pastoraat in vacaturetijd
Ook in de vacaturetijd willen we er voor iedereen zijn. De kerkenraad wordt hierbij pastoraal geholpen door Ley Bodden, kerkelijk werker. Hij is vanaf 1 januari 2019 gemiddeld twee dagen per week voor onze wijkgemeente beschikbaar. Een verzoek om zijn pastorale betrokkenheid kunt u telefonisch kenbaar maken via 06 22 84 29 66 en per mail.

Ouderlingen Ouderlingen
Ouderlingen dragen als lid van de kerkenraad verantwoordelijk voor de opbouw van de gemeente. Zij dragen de zorg voor de gemeente als gemeenschap en zorgen ervoor  dat de gemeente haar pastorale en missionaire roeping kan vervullen.
Samen met de predikanten is hen bovendien de herderlijke zorg voor de gemeente toevertrouwd, o.a. in de vorm van pastoraat.

Verdeling pastorale zorg
Voor iedereen die 75 jaar en ouder is, zijn de ouderlingen Piet Mol en Gerrit Stolk beschikbaar. Voor de overige gemeenteleden is de verdeling die we hanteren gebaseerd op uw achternaam. Ongeacht waar u woont. Van alle mensen die volgens het kerkelijk bureau bij wijk Dorp horen hebben we vijf secties volgens de volgende beginletters van achternamen:

A t/m F Peter Jongeneel 078-6817245 mail
G t/m K Tim Schouten 06-20763968 mail
L t/m P Kees de Mol   mail
Q t/m U  William Lagendijk 078-6454617 mail
V t/m Z Hans Koutstaal 078-6816351 mail

Hans Koutstaal mail         Peter Jongeneel mail             Tim Schouten mail

William Lagendijk mail           Kees de Mol    mail

hermen
Jeugdouderling                   Ouderling-Scriba
 Coen van Beek mail        Tom den Braber  mail

Ouderenpastoraat

Piet Mol mail                                 Gerrit Stolk mail

Diakenen Diakenen
Diakenen zijn over het algemeen helpers en doeners met een open oog voor kwetsbare mensen. Voor mensen die onrechtvaardig worden behandeld. Zij geven de kerk handen en voeten door in en buiten de kerk te helpen waar nodig.

M. Verboom mail           Bart Voordendag mail         Henk Alderlieste mail              Hans Neven mail

Ouderling-Kerkrentmeesters Ouderling-Kerkrentmeesters
Het college van kerkrentmeersters beheert de financiën en gebouwen van de gemeente en zorgt ervoor dat de gemeente een goede en betrouwbare werkgever kan zijn.​

Hans Schouten mail      Jan Bijsterbosch mail       Chris Berger  mail           Piet Scheurwater mail