» Mensen
Predikant Predikant

De verhalen uit de Bijbel raken me. Ik weet me door de tekst aangesproken. Het zijn oude verhalen die telkens verrassend nieuw en actueel blijken te zijn. Ik geloof dat de Bijbel een uniek verhaal vertelt dat je nergens anders hoort. De God van de Bijbel is iemand die ons uitdaagt een totaal andere koers te varen.
Met een ander verhaal te leven dan alle verhalen die ons dagelijks in de oren worden getoeterd.  Van harte sta ik in de eeuwenoude geloofstraditie van de kerk. Van daar uit zoek ik het geloof in de gekruisigde en opgestane Jezus gestalte te geven. Hoe?

Die vraag is niet alleen te beantwoorden. De christelijke geloofsgemeenschap speelt daarin een cruciale rol. Alleen samen valt er wat te vieren en te leren. Alleen samen kun je elkaar dienen. Daarom ben ik met hart en ziel dominee.

Ik heb theologie en islamologie gestudeerd in Utrecht. Vanaf 2009 was ik predikant in Sluipwijk. Sinds mei 2014 ben ik predikant van de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter.

Ouderlingen Ouderlingen

Ouderlingen dragen als lid van de kerkenraad verantwoordelijk voor de opbouw van de gemeente. Zij dragen de zorg voor de gemeente als gemeenschap en zorgen ervoor  dat de gemeente haar pastorale en missionaire roeping kan vervullen.
Samen met de predikanten is hen bovendien de herderlijke zorg voor de gemeente toevertrouwd, o.a. in de vorm van pastoraat.

Verdeling pastorale zorg.
De verdeling die we hanteren is gebaseerd op de achternaam in het alfabet. Ongeacht waar u woont. Van alle mensen die volgens het kerkelijk bureau bij wijk Dorp horen hebben we zes secties volgens de achternamen:

A t/m B
Johan den Otter
078-6123246
C t/m H
Peter Jongeneel
078-6817245
I t/m L
Tim Schouten
06-20763968
M t/m R
Piet Mol
078-6819312
S t/m U
William Lagendijk
078-6454617
V t/m Z
Hans Koutstaal
078-6816351

Hans Koutstaal                  Peter Jongeneel                  Tim Schouten                       Piet Mol

William Lagendijk               Johan den Otter                      Gijsbert Dekker   (Missionair Kerk-zijn)

hermen          Jeugdouderlingen
     Coen van Beek                Peter Schippers

Diakenen Diakenen

Diakenen zijn over het algemeen helpers en doeners met een open oog voor kwetsbare mensen. Voor mensen die onrechtvaardig worden behandeld. Zij geven de kerk handen en voeten door in en buiten de kerk te helpen waar nodig.

Maarten Verboom           Bart Voordendag                Henk Alderlieste                   Hans Neven

Ouderling-Kerkrentmeesters Ouderling-Kerkrentmeesters

Het college van kerkrentmeersters beheert de financiën en gebouwen van de gemeente en zorgt ervoor dat de gemeente een goede en betrouwbare werkgever kan zijn.​

Hans Schouten             Jan Bijsterbosch                    Chris Berger                  Piet Scheurwater