PKN
  » Mensen 
Hervormde Gemeente wijk Dorp
Nieuwe predikant Nieuwe predikant
Nieuwe predikant
Wij zijn heel blij dat ds Jac. Jongejan het beroep naar de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht heeft aangenomen. Daarmee heeft onze wijkgemeente vanaf 13 oktober 2019 weer een eigen predikant. Iemand die geraakt is door de verhalen uit de Bijbel, die zich door de tekst aangesproken weet. Door de oude verhalen die telkens verrassend nieuw en actueel blijken te zijn.

Uniek verhaal
Wij geloven dat de Bijbel een uniek verhaal vertelt dat je nergens anders hoort. De God van de Bijbel is iemand die ons uitdaagt een totaal andere koers te varen. Om met een ander verhaal te leven dan alle verhalen die ons dagelijks in de oren worden getoeterd. Van harte staan wij in de eeuwenoude geloofstraditie van de kerk. Van daaruit zoeken wij het geloof in de gekruisigde en opgestane Jezus gestalte te geven. Hoe?

Die vraag is niet alleen te beantwoorden. De christelijke geloofsgemeenschap speelt daarin een cruciale rol. Alleen samen valt er wat te vieren en te leren. Alleen samen kun je elkaar dienen.

Pastoraat in vacaturetijd
Ook in de vacaturetijd willen we er voor iedereen zijn. De kerkenraad wordt hierbij pastoraal geholpen door Ley Bodden, kerkelijk werker. Hij is tot eind oktober 2019 gemiddeld twee dagen per week voor onze wijkgemeente beschikbaar. Een verzoek om zijn pastorale betrokkenheid kunt u telefonisch kenbaar maken via 06 22 84 29 66 en per mail.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

16+ catechese
datum en tijdstip 17-10-2019 om 19:00
meer details

Dorpscantorij
datum en tijdstip 17-10-2019 om 20:00
meer details

Belijdeniscatechese
datum en tijdstip 17-10-2019 om 20:00
meer details

10.00 uur ds. J.B. Kamp, Arnhem
datum en tijdstip 20-10-2019 om
meer details

 
adres Dorpskerk:

Kerkplein 13
3342 BJ H-I-Ambacht 

 
 
kerkdienst beluisteren
 
bonnen
    
 
documenten
downloadcentrum
 
privacy
Privacyverklaring
 
foto's
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.