» Mensen
Nieuwe predikant Nieuwe predikant
Nieuwe predikant
Wij zijn heel blij dat ds Jac. Jongejan het beroep naar de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht heeft aangenomen. Daarmee heeft onze wijkgemeente vanaf 13 oktober 2019 weer een eigen predikant. Iemand die geraakt is door de verhalen uit de Bijbel, die zich door de tekst aangesproken weet. Door de oude verhalen die telkens verrassend nieuw en actueel blijken te zijn.

Uniek verhaal
Wij geloven dat de Bijbel een uniek verhaal vertelt dat je nergens anders hoort. De God van de Bijbel is iemand die ons uitdaagt een totaal andere koers te varen. Om met een ander verhaal te leven dan alle verhalen die ons dagelijks in de oren worden getoeterd. Van harte staan wij in de eeuwenoude geloofstraditie van de kerk. Van daaruit zoeken wij het geloof in de gekruisigde en opgestane Jezus gestalte te geven. Hoe?

Die vraag is niet alleen te beantwoorden. De christelijke geloofsgemeenschap speelt daarin een cruciale rol. Alleen samen valt er wat te vieren en te leren. Alleen samen kun je elkaar dienen.

Pastoraat in vacaturetijd
Ook in de vacaturetijd willen we er voor iedereen zijn. De kerkenraad wordt hierbij pastoraal geholpen door Ley Bodden, kerkelijk werker. Hij is tot eind oktober 2019 gemiddeld twee dagen per week voor onze wijkgemeente beschikbaar. Een verzoek om zijn pastorale betrokkenheid kunt u telefonisch kenbaar maken via 06 22 84 29 66 en per mail.

16+ catechese
datum en tijdstip 17-10-2019 om 19:00