» ontmoeten
uitstel activiteiten uitstel activiteiten
De hieronder beschreven activiteiten (m.u.v. doopcathechese) zijn ten gevolge van de Covid-pandemie tot nader bericht uitgesteld.

Doopcatechese

Als Dorpskerk bieden wij ouders die hun kindje willen laten dopen een drietal avonden doopcatechese aan. De eerste twee avonden vinden plaats in de  aanloop naar de doopdienst. Tijdens deze avonden gaan we in gesprek over geloof, betrokkenheid bij de kerk en visie op de doop. De derde avond zal na de doopdienst plaatsvinden. Tijdens deze avond wordt onder meer teruggeblikt op de doopzondag en gaan we het hebben over geloofsopvoeding en wat de kerk daarin voor ouders kan betekenen.  Tijdens de doopcatechese-avonden verwachten we beide ouders. Deze 3  avonden vinden  bij voorkeur bij de betrokkenen thuis plaats. Aanmelding voor de doopcatechese kan via de mail of door telefonisch contact te zoeken. Mijn mailadres is jjongejan@hervormdambacht.nl en mijn telefoonnummer is 0184779801.

Huwelijkskring Huwelijkskring
Voor (jong) gehuwden die meer willen leren over het samenleven als man en vrouw.
Zes avonden nemen we jullie mee aan de hand van de cursus
" Hart voor je huwelijk" van de HGJB.
Aan bod komen:
- communicatie in je relatie
- groeien in je relatie
- omgaan met verschillen
- samen intiem
- samen geloven
Deze kring start bij minimaal 3 stellen, en is vol bij maximaal 5 stellen.
We starten elke bijeenkomst in huiselijke sfeer door met elkaar de maaltijd te gebruiken. Deelname hieraan is waardevol maar niet verplicht.

Leiding en contact:
Tea en Stoffel Drinkwaard
teadrinkwaard@gmail.com

Met andere ogen Met andere ogen
De kring 'Met andere ogen' is bedoeld voor mensen die niet (meer) de behoefte  hebben om  lid te worden van een kerk, maar wel nieuwsgierig zijn. Twijfelaars, zoekers, randkerkelijk  of buitenkerkelijk..ieder is welkom en er is ruimte voor nieuwe deelnemer. De avond is een vrijplaats om vragen, twijfels, geloof en ongeloof woorden te geven. We komen eens per 6-8 weken van 20:00-21:30 samen wisselend bij deelnemers thuis. Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Stoffel Drinkwaard.

55+ ochtenden 55+ ochtenden

De ouderen van de gemeente komen op de laatste donderdag van de maand tussen 10 en 12 uur bij elkaar in de grote consistorie van de Dorpskerk.
Er wordt een korte overdenking gehouden en we staan graag stil bij een actueel thema. Ook gaan we met enige regelmaat op stap of ontmoeten we elkaar op een informele manier.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Jiskje van ’t Zelfde en/of Willy Stolk.

vrouwenkring Siloam vrouwenkring Siloam

Er is een bijeenkomst voor vrouwen onder de naam Siloam.
Wat hen kenmerkt is dat ze samenkomen rond de Bijbel en bovendien het gemeentezijn vormgeven door het uitnodigen van gastsprekers, uitstapjes of bijvoorbeeld een creatieve activiteit.

De groep komt eens per maand op dinsdagochtend bij elkaar tussen 9.30 en 11.30 uur in de grote consistorie.

Contactpersonen:
Jiskje van 't Zelfde en/of Willy Stolk

Hervormde Vrouwendienst (HVD) Hervormde Vrouwendienst (HVD)
De hervormde vrouwendienst is er al sinds 1971 en overkoepelt de drie wijkgemeenten. Ze heeft ruim 100 medewerk(st)ers. De werkzaamheden bestaan uit:
  • Ziekenbezoek
  • Ouderenbezoek
  • Kraam – en jubilea bezoek
  • Bezoek aan nieuw-ingekomenen
  • Autodienst
Een keer per jaar wordt er een koffieochtend georganiseerd, waarvoor een spreker of spreekster wordt uitgenodigd. Met de kerst wordt er een attentie verzorgd en door de gemeente bezorgd bij ouderen.
Het voornaamste doel van de HVD is het bevorderen van de contacten tussen de gemeenteleden en het meeleven met hen die vreugde of verdriet hebben.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar Tineke van der Ven.

Reservering tbv Leen van Beek
datum en tijdstip 28-05-2022 om 20.00 uur

10.00 uur Ds. G. van Meijeren, Rotterdam
datum en tijdstip 29-05-2022 om